Stad onder één dak

 Twee lagen realistische fantasie

Ooit een meisjesschool met acht lokalen, daarna een jongerensociëteit en straks een plek om te wonen, werken, recreëren en ontmoeten.

Soms zou je een kijkje in de toekomst willen nemen, zien hoe die toekomst er uit ziet. En waarom ook niet? Een kijkje in 2020, wanneer het getransformeerde gebouw in het hart van Gouda gezond en wel functioneert.

In het Visieboekje ontmoet u de nieuwe gebruikers en bewoners van Eén BLOK Stad aan de hand van hun gebruik van het gebouw, anno 2015. Het is een divers en creatief gebruik, de stad in het klein, met ruimte voor wonen, werken en bezoeken.

Die toekomstige gebruikers zijn de partners, de echte co-makers. Deze mensen hebben zich al vroeg gemeld als geïnteresseerd naar aanleiding van een communicatie-campagne op sociale media en in de regionale pers.
Ze zullen tijdens het hele traject van bestemmingswijziging nauw betrokken zijn; een goed functionerend gebouw maak je samen met de gebruikers, dan heeft het toekomstwaarde.

Daarom leveren wij de ruimte ook leeg op. Casco renovatie noemen wij het. Door alleen het casco aan te passen en waar nodig te vernieuwen, krijgen de nieuwe gebruikers maximale vrijheid om de gekochte ruimte naar eigen smaak en ideeën af te bouwen.

Onze rol is te investeren in het realiseren van het concept, ervoor te zorgen dat het er daadwerkelijk komt, inclusief het organiseren van de bestemmingswijzigingen en het vinden van de geschikte partijen die passen bij het concept. Dat is mooi en uitdagend werk, met alle gebruikers en participanten een gedroomde visie waarmaken. We kunnen dan ook niet wachten met Eén BLOK Stad aan de slag te gaan.

Meer lezen?
Klik hier voor het Visieboekje “Stad onder één dak”