Ontwikkelen en bouwen op z’n Rotterdams!

De Rotterdamse wijk Oosterflank krijgt er een nieuw woongebouw bij: de Grote Beer. Naast winkelcentrum Alexandrium, ontwikkelt 31ºWest  Concepts in opdracht van Dura Vermeer in samenwerking met de gemeente Rotterdam, 195 huurwoningen. Het ontwerp wordt gemaakt door Klunder Architecten.

De gemeente Rotterdam heeft als doel: tot 2030 minstens 8.000 nieuwe huurwoningen te bouwen voor Rotterdammers met een middeninkomen. Met de centrale ligging van de Grote Beer en woonoppervlaktes van circa 57 tot 90 m2 gaan wij zorgen dat de Rotterdammer in de stad wil blijven wonen.

In april 2020 hebben wij een vrijblijvend voorstel neergelegd bij de gemeente, welke de gemeenteraad in december 2020 heeft goedgekeurd. Wij, als team, ontwikkelen dit plan in sneltreinvaart. Zo hebben we samen met de gemeente en onze RO adviseur Mees Ruimte & Milieu, in 5 maanden tijd een bestemmingsplan gemaakt, wat in maart ter visie gaat. We dienen naar verwachting in juni de omgevingsvergunning in. En hopen als er geen bezwaren komen, in december van dit jaar nog te kunnen starten met de bouw. Deze nieuwe woontoren wordt net 70 meter hoog.

Bijzonder aan dit project is dat we ‘Prefab all the way’ gaan bouwen. Waarbij naast prefab casco en gevels, zelfs ook de badkamers prefab worden geleverd en gemonteerd. Zo verminderen we de bouwtijd aanzienlijk en zorgen we voor zo min mogelijk overlast voor de omgeving. En om in goed contact met de omgeving te blijven is er een website de Grote Beer gemaakt, waarmee we de omgeving op de hoogte houden van onze plannen en de te nemen stappen. Op  18 februari is er een digitale informatiebijeenkomst georganiseerd waar omwonenden en andere betrokkenen konden meepraten en vragen konden stellen over de ontwikkelplannen.

#duravermeer#waarmakers#doorpakkers#31west#gemeenterotterdam