Nieuweroord klaar, net niet binnen 5 jaar uit en thuis!

Hoe het allemaal begon,

Het is dinsdag 15 september 2015 en de gemeente Leiden geeft geïnteresseerde ontwikkelaars een toelichting op de plannen van Nieuweroord. Als we na deze bijeenkomst weer buiten staan bij het Museum Volkenkunde zijn wij, Marcel Loosen en Jos Verhulst, ervan overtuigd dat er maar één antwoord is op de vraag van de gemeente: HERBOUWEN!

Herbouw van het unieke landhuis dat een eeuw terug een blikvanger was in Leiden en omgeving en dat in de toekomst zeker weer opnieuw een pareltje in het oog zal zijn.

Heel voorzichtig delen wij onze eerste gedachte met architect Henk Hartzema. Als je een gerenommeerde architect ergens mee op de kast kunt krijgen, dan is het wel de vraag een bestaand gebouw te tekenen. Maar Henk is gelukkig niet de architect die persé ‘zijn eigen ding wil doen’. Wel iemand van de architectuur, die zich direct ’thuis voelt’ in de omgeving. Dit geldt temeer omdat Henk de stad Leiden goed kent.

Hij doorzag ook de aantrekkingskracht van onze eerste gedachten. Henk ziet het oude Nieuweroord als blikvanger voor zich, geflankeerd door twee moderne vleugels die het merendeel van de appartementen huisvesten. Een plan dat recht doet aan een prachtige locatie, een mooi stuk grond en de Leidse geschiedenis.

Wij zijn trots op het resultaat, net niet binnen 5 jaar ‘uit en thuis’!
Met dank aan het team van ABC Vastgoed, NedRein, Studio Hartzema, IBB Kondor, Saarberg, Teekens & Karstens, Buro Bouwfysica, TW3 en Doen. Maar bovenal ook dank aan de Gemeente Leiden voor de voortvarende inzet en medewerking van het gehele team.