De Kroon

Verouderde stadhuistoren transformeren naar duurzame woontoren midden in het stadshart.

Succesvolle transformatie van de voormalige stadhuistoren van de gemeente Zoetermeer.

Samen met onze opdrachtgever Dura Vermeer Zuid West en met A3 Architecten Rotterdam maakten we een ontwerp waarin een deel van de kantoren van het gemeentehuis transformeren naar prachtige grote, luxe appartementen.

Als gedelegeerd ontwikkelingsmanager waren wij mede verantwoordelijk voor de uitwerking van de transformatie. Daarnaast leverden we een bijdrage aan de coaching van de ontwikkelaar(s) op het project.

Het project omvat de transformatie van elf lagen van de zeventien lagen hoge toren in het stadshart van Zoetermeer. Van de zesde tot aan de zeventiende verdieping komen er grote, luxe appartementen, variërend van twee tot drie appartementen per laag. Alle appartementen zijn voorzien van een goede buitenruimte. Bij transformatie is dat niet altijd mogelijk en een lastige opgave. Een hele uitdaging, maar de aanhouder wint! Hoe we dat gedaan hebben lees je hier.

Balkons de Kroon

‘De Kroon’ bevat in totaal zevenentwintig appartementen met in de plint zesendertig parkeerplaatsen. Dit project is gasloos en voorzien van een WKO-installatie.

31˚ West Concepts was verantwoordelijk voor het haalbaar maken van het plan vanaf de VO fase. Verantwoordelijk voor de onderhandelingen met de gemeente en voor het leveren van kennis en expertise tot en met de verkoopfase. Wij maakten onderdeel uit van de VO fase van het ontwerpteam.

Projectgegevens

Naam:
‘De Kroon’, Zoetermeer

Segment(en):
Wonen

Expertise(s): 
Gedelegeerd ontwikkelingsmanager

Opdrachtgever:
Dura Vermeer Zuid West, Rotterdam

Omvang:
Zevenentwintig woningen met parkeergarage

Opdracht:
Ontwerpfase, verkoopfase

Periode:
Juni 2018 tot Q1 2019

Oplevering:
Juli 2020